https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/peru-zadrzelo-kontraband-rekordnich-osmi-milionu-morskych-koniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Peru zadrželo kontraband rekordních osmi milionů mořských koníků

22.6.2016 09:03 | LIMA (ČTK)
Peruánští celníci zadrželi loď plující pod čínskou vlajkou, která se snažila propašovat do Asie přes osm milionů sušených mořských koníků. Podle peruánského deníku El Comercio jde o největší množství tohoto ohroženého druhu zabavené pašerákům na území Peru. Podle agentury AFP by se tento kontraband na mezinárodním trhu prodal za téměř čtyři miliony dolarů (asi 96 milionů korun).

 

Loď zadrželi celníci v přístavu Callao před dvěma týdny a v pondělí o případu informovaly místní úřady. Na palubě plavidla, jehož čínský kapitán byl zatčen, bylo podle peruánského tisku 27 pytlů. Každý obsahoval 24 kilo sušených mořských koníků, respektive zhruba 300 000 kusů tohoto živočicha.

Koníci mořští jsou chráněni Úmluvou o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin (CITES) kvůli ničení jejich biotopů a nadměrnému chytání. V Peru je jejich lov zakázán od roku 2004.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist