https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/plzen-je-casti-projektu-posilujici-vyrobu-ekologicke-elektroniky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Plzeň je částí projektu posilující výrobu ekologické elektroniky

12.3.2018 06:15 | PLZEŇ (ČTK)
Plzeň bude mít roli partnera bez finanční účasti, bude odborně podporovat tvorbu strategických dokumentů, připomínkovat a doplňovat navržené změny v procesech zadávání veřejných zakázek pro uplatnění elektronických produktů označených značkou Ecolabel. Dále bude rozšiřovat povědomí o eko-elektronice mezi širokou veřejností. / Ilustrační foto Plzně
Plzeň bude mít roli partnera bez finanční účasti, bude odborně podporovat tvorbu strategických dokumentů, připomínkovat a doplňovat navržené změny v procesech zadávání veřejných zakázek pro uplatnění elektronických produktů označených značkou Ecolabel. Dále bude rozšiřovat povědomí o eko-elektronice mezi širokou veřejností. / Ilustrační foto Plzně
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | spamiky / Pixabay
Plzeň se zapojí do mezinárodního projektu posilující výrobu ekologické elektroniky malými a středními podniky ve střední Evropě. Zvýší využití eko-elektroniky zadavateli veřejných zakázek. Město se stane součástí sítě partnerů z ČR, Rakouska, Slovenska a Maďarska. Žadatelem o dotaci z programu Interreg a zpracovatelem projektu je Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity, která projekt řídí, řekl náměstek primátora Petr Náhlík (KDU-ČSL).
 

"Kvůli spolupráci s fakultou se uskutečnilo několik setkání. Za město se jich zúčastnili zástupci útvaru koordinace evropských projektů města a odboru životního prostředí," uvedl.

Hlavní aktivitou bude vývoj vysoce inovativních nástrojů pro dvě cílové skupiny. První tvoří malé a střední výrobce elektronických zařízení. Pro ně bude vytvořen soubor nástrojů a návody pro ekologický design včetně výběru vhodných materiálů a úprav technologií pro ekologickou produkci. "Cílem je podpořit malé a střední podniky při uplatňování a získávání ekologické značky Evropské unie Ecolabel," uvedl Náhlík. Pro zadavatele veřejných zakázek vzniknou pokyny pro kontrakty, u nichž je možné uplatnit požadavky na eko-elektroniku. Předávání mezinárodních zkušeností posílí poznatky o ekologické produkci a o Ecolabelu.

Plzeň bude mít roli partnera bez finanční účasti, bude odborně podporovat tvorbu strategických dokumentů, připomínkovat a doplňovat navržené změny v procesech zadávání veřejných zakázek pro uplatnění elektronických produktů označených značkou Ecolabel. Dále bude rozšiřovat povědomí o eko-elektronice mezi širokou veřejností.

Dalšími partnery jsou ČVUT, VUT v Brně, dopravní podniky Brno, Technische Universität z Vídně, Technická univerzita Košice, budapešťská University of Technology and Economics a maďarská NHKV National Organizer of Waste and Asset Management Private Limited Company.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist