https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-v-brdech-zakrocuje-proti-lidem-kteri-rozdelavaji-ohne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie v Brdech zasahuje proti lidem, kteří rozdělávají ohně

10.8.2016 17:40 | PŘÍBRAM (ČTK)
Tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená se souhlasem správy CHKO je zakázáno, správa zatím žádný souhlas nevydala. V Brdech je ale možné bivakovat pod širým nebem
Tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená se souhlasem správy CHKO je zakázáno, správa zatím žádný souhlas nevydala. V Brdech je ale možné bivakovat pod širým nebem
Policie v Brdech zakročuje proti lidem, kteří v chráněné krajinné oblasti (CHKO) rozdělávají ohně a táboří. Za poslední víkend řešili policisté tři takové případy. Celkem osm mužů je podezřelých z přestupku proti zákonu o lesích, sdělila mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Rozdělávání ohňů v CHKO Brdy je zakázáno.
 

V sobotu po 20:00 zjistil zaměstnanec vojenských lesů, že na vrcholu Třemošná táboří devatenáctiletý mladík. Půl hodiny poté objevil ještě šest mužů ve věku od 27 do 35 let, kteří rozdělávali otevřený oheň. V neděli dopoledne pak policejní hlídka na čtyřkolkách našla na vrcholu Houpák třiatřicetiletého muže, který měl rozdělaný oheň.

Tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená se souhlasem správy CHKO je zakázáno, správa zatím žádný souhlas nevydala. V Brdech je ale možné bivakovat pod širým nebem.

Bývalý vojenský újezd Brdy se od ledna přeměnil v chráněnou krajinnou oblast. Pěším a cykloturistům se zatím otevřela jen část někdejšího armádního prostoru. Veškeré plochy, kde už nebude působit armáda, budou pro veřejnost otevřené, až skončí povrchový pyrotechnický průzkum. Termín mají vojáci do konce příštího roku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist