https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policistum-loni-ubylo-zasahu-ve-stredoceske-casti-brd?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policistům loni ubylo zásahů ve středočeské části Brd

14.1.2018 01:19 | PŘÍBRAM (ČTK)
Policisté loni zasahovali v Brdech již druhou sezonu. Někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016.
Policisté loni zasahovali v Brdech již druhou sezonu. Někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Bohumil Fišer / Správa CHKO Brdy
Policistům v loňském roce ubylo zásahů ve středočeské části Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy. Zaznamenali kolem 800 přestupků, předloni jich bylo 1110. Lidé si podle policie už zřejmě uvědomili, že hlídky v Brdech vyrážejí do terénu každý den. Dalším důvodem mohla být slabší houbařská sezona, řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.
reklama

 

Policisté loni udělili 458 pokut za vjezd do rezervace, ve 343 případech řešili neoprávněné parkování. Předloni bylo těchto přestupků 786, respektive 324. Podle Schindlové se loni začala množit falešná povolení k vjezdu do CHKO, policisté jich evidují osm. Ve správním řízení za to hrozí až padesátitisícová pokuta.

Policisté také loni v bývalém vojenském újezdu zaznamenali šest trestných činů. "Jednalo se o pytláctví, krádež dřeva, krádež nafty z pracovního stroje, jízdu bez řidičského průkazu a dva případy odcizeného značení," vyjmenovala Schindlová. Sedmkrát hlídky řešily táboření spojené s rozděláváním ohně v lese. "Je zde velmi vysoké riziko vzniku požárů. Turisté se dopustili přestupku proti zákonu o lesích. V létě porušil jeden člověk také vodní zákon, když se koupal v nádrži na pitnou vodu," uvedla mluvčí.

Policisté loni zasahovali v Brdech již druhou sezonu. Někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016. Příbramští policisté kvůli tomu přibrali nové lidi a dostali speciální techniku - terénní vozidla, čtyřkolky a drony.


reklama

Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist