https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prachaticky-urad-vydal-zakaz-vstupu-do-sumavskych-lesu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prachatický úřad vydal zákaz vstupu do šumavských lesů

23.8.2017 05:00 | PRACHATICE (ČTK)
Prachatický městský úřad vydal kvůli kalamitě zákaz vstupu do některých částí lesů šumavského národního parku. Jde hlavně o oblast mezi Novou Pecí a Stožcem. / ilustrační foto
Prachatický městský úřad vydal kvůli kalamitě zákaz vstupu do některých částí lesů šumavského národního parku. Jde hlavně o oblast mezi Novou Pecí a Stožcem. / ilustrační foto
Foto | Zdeňka Vítková / Ekolist.cz
Prachatický městský úřad vydal kvůli kalamitě zákaz vstupu do některých částí lesů šumavského národního parku. Jde hlavně o oblast mezi Novou Pecí a Stožcem. Šumavský národní park včera začal v dotčených lokalitách umisťovat cedule se zákazem vstupu. Řekl to jeho mluvčí Jan Dvořák. Šumavský národní park požádal o vydání zákazu kvůli sobotní bouřce a silnému větru, které polámaly desítky tisíc krychlových metrů dřeva.
 

Dvořák uvedl, že park ještě čeká na vyjádření českokrumlovského městského úřadu. Také ten obdržel žádost o vydání zákazu vstupu do šumavských oblastí spadající do jeho katastru jakožto obce s rozšířenou působností. "Ale jednoznačně větší část se týká Prachaticka. Nejvíce zasažené oblasti se nacházejí mezi Novou Pecí a Stožcem, pro něž už zákaz začíná platit," řekl Dvořák. Za porušení zákazu může úřad uložit pokutu.

Na Šumavě nesmí turisté rovněž od včerejška vstupovat do některých míst vojenských lesů. Jde hlavně o lokality Pěkná, Arnoštov, Uhlíkov, Jablonec, Maňávka, Nová Pec a Zvonková. Také tam sobotní bouřka a vítr vyvrátily podle předběžných odhadů desítky tisíc stromů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist