https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-12-chce-zmenu-uzemniho-planu-v-tocne-zpet-na-ornou-pudu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 12 chce změnu územního plánu v Točné zpět na ornou půdu

21.6.2016 18:58 | PRAHA (ČTK)
Praha 12 bude žádat o změnu územního plánu několika pozemků v části Točná z čistě obytné výstavby zpět na ornou půdu. Chce zabránit výstavbě 25 rodinných domků do doby vybudování kanalizace. Usnesení schválili zastupitelé. O kanalizaci pro Točnou, která leží na okraji katastru Prahy, se jedná již více než dvacet let. Městská část chce řešení než bude přivedená centrální kanalizace napojená na ústřední čistírnu odpadních vod.
 

Výstavba v lokalitě U Olšiček má vydané územní rozhodnutí, které předchází stavebnímu povolení. Počítá se v něm ale s kanalizací, která zatím není vybudovaná. Městská část, která se proti územnímu povolení několikrát neúspěšně odvolala, chce proto zástavbě zabránit dočasnou změnou pozemků zpět na ornou půdu.

"Snažili jsme se s investorem jednat, ale komunikaci odmítá," řekla ČTK starostka Daniela Rázková (Změna pro Prahu 12/KDU-ČSL). Městská část po něm chtěla postavit například chodník od zastávky autobusu nebo, aby se finančně podílel na projektu čistírny odpadních vod.

Podle opoziční zastupitelky Hany Jandové (TOP 09) takové řešení nic nevyřeší. "Projednávání změny územního plánu trvá několik let," řekla na dnešním jednání.

V současné době radnice jedná s magistrátem o postavení menší čistírny odpadních vod, která by byla dostatečná pro stávající obyvatele Točné. Peníze na ni se radnice pokusí získat z ministerstva pro životní prostředí, podle starostky Rázkové má v případě neúspěchu předjednanou dotaci od magistrátu. Po přivedení hlavní kanalizační stoky, které radnice odhaduje asi na patnáct let, by se čistírna na tuto kanalizaci napojila.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist