https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-6-chysta-zakazku-na-seceni-travy-za-500-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 6 chystá zakázku na sečení trávy za 500 milionů

17.9.2016 11:50 | PRAHA (ČTK)
Praha 6 chystá zakázku na údržbu veřejné zeleně a úklid včetně zimního za téměř 500 milionů korun. S vítězem uzavře rámcovou smlouvu na čtyři roky. Platit by měla od května 2017. Zájemci se mohou do soutěže hlásit do konce listopadu. ČTK to zjistila z podkladů k zakázce.
 

Radnice zakázkou zajistí mimo jiné zametání ulic, hrabání spadaného listí, sečení a péči o travnaté plochy, řez živých plotů, výsadbu stromů, zálivku zeleně, likvidaci plevelů nebo zimní posyp chodníků. Předchozí čtyřletá zakázka měla podobné parametry. Radnice utratila za čtyři roky stejnou částku. "Úhrnná plocha zeleně v Praze 6 je ze všech pražských městských částí vůbec nejrozsáhlejší. Šestka tak prakticky plní roli městských plic," konstatoval mluvčí radnice Martin Churavý. "Kultivace zdejší zeleně je pro kvalitu života v metropoli naprosto zásadní," dodal.

Opozice ocenila, že se může účastnit výběru vítěze. "Bohužel se v zadávací dokumentaci opět píše o chemickém postřiku trávníků, ačkoli komise životního prostředí jednoznačně doporučila chemicky stříkat pouze v nejnutnějších případech," řekla ČTK zastupitelka Karolína Brabcová (SZ). Zakázka navíc nespecifikuje, jaké druhy chemických postřiků město preferuje. "Doufám, že se odbor životního prostředí bude držet doporučení komise i nadále a s výhercem upřesní podmínky péče o chodníky týkající se postřiku herbicidy," doplnila.

Radnice letos plánuje výdaje ve výši 858 milionů korun a příjmy 638 milionů korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist