https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-7-vysazi-u-stanice-metra-c-vltavska-desitku-novych-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 7 vysází u stanice metra C Vltavská desítku nových stromů

22.7.2017 12:15 | PRAHA (ČTK)
Stromy na Vltavské budou vysazeny v prostoru mezi zastávkou a sjezdem z magistrály ve směru z centra. Ilustrační snímek zastávky Vltavská.
Stromy na Vltavské budou vysazeny v prostoru mezi zastávkou a sjezdem z magistrály ve směru z centra. Ilustrační snímek zastávky Vltavská.
Foto | Martin Singr / Ekolist.cz
Radnice Prahy 7 vysází u stanice metra C Vltavská desítku nových stromů. Vysazování by mělo začít letos v září. Informoval o tom zástupce starosty Ondřej Mirovský (SZ/Trojkoalice). Náklady jsou vyčísleny v řádu několika desítek tisíc korun. Radnice zároveň hledá další ulice a prostranství, kde by mohla nové stromy rovněž vysázet.
 

Stromy na Vltavské budou vysazeny v prostoru mezi zastávkou a sjezdem z magistrály ve směru z centra. Do zeleného pásu jsou navrženy javory s užším tvarem koruny. Do špičky trojúhelníku budou doplněny tři okrasné třešně, sakury. K ochraně kmene před teplotními výkyvy a přímým působením slunce bude sloužit rákosová rohož.

Podle Mirovského chce radnice vysazovat stromy i v dalších ulicích. Nyní proto hledá, kde by to bylo možné. Jednou z nich by mohla být ulice Janovského vedoucí ze Strossmayerova náměstí.

Problém při výsadbě je s tím, že na řadě míst jsou v zemi inženýrské sítě, tedy kabely či potrubí. "Hledáme v první řadě proto místa, která nejsou takto hustě zasíťována. Na některých místech to proto budeme řešit vznikem záhonů. To je příklad třeba Bubenské ulice," řekl Mirovský. Záhony takto již vznikly například za kostelem svatého Antonína na Strossmayerově náměstí nebo na Vltavské.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist