https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-7-zacala-s-vysadbou-stromu-30-jich-je-u-nadrazi-holesovice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 7 začala s výsadbou stromů, 30 jich je u Nádraží Holešovice

15.11.2017 14:23 | PRAHA (ČTK)
Výsadba je rozdělena do několika etap. Nyní začala první fáze. V ní budou dosázeny nebo vyměněny suché a nemocné stromy.
Výsadba je rozdělena do několika etap. Nyní začala první fáze. V ní budou dosázeny nebo vyměněny suché a nemocné stromy.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Praha 7 dnes začala u stanice metra C Nádraží Holešovice vysazovat nové stromy. Bude jich 30, řekl místostarosta Ondřej Mirovský (SZ/Trojkoalice). Další výsadba bude pokračovat příští týden v jiné části Holešovic. Celkem by měla být v sedmé městské části vysázena stovka nových stromů. Ty budou přibývat i v příštím roce.
 

"Jsem rád, že se nám podařilo domluvit s majiteli pozemků a správci inženýrských sítí. Je to jedna z největších výsadeb v centru Prahy v letošním roce," řekl Mirovský. Důvodem výsadby je mimo jiné ochrana města před přehříváním. Stromy sází Lesy hlavního města Prahy podle projektu Prahy 7.

Výsadba je rozdělena do několika etap. Nyní začala první fáze. V ní budou dosázeny nebo vyměněny suché a nemocné stromy. "Příští týden budeme sázet v okolí Vltavské, a to zhruba 10 stromů," řekl Mirovský.

V budoucnu by se měly stromy objevit například v Argentinské nebo Bondyho ulici, kde by jich mohlo být vysazeno 30 až 40. "V příštím roce ještě plánujeme dosadby v některých ulicích, kde jsou nejmenší konflikty se sítěmi, například ulice Janovského a Šimáčkova," dodal Mirovský.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist