https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-da-na-granty-v-oblasti-zivotniho-prostredi-20-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha dá na granty v oblasti životního prostředí 20 milionů korun

22.4.2017 03:54 | PRAHA (ČTK)
Na magistrátu se sešlo na 183 žádostí od 103 žadatelů. Celková požadovaná suma byla 44 milionů korun. Z tohoto množství město vybralo nakonec 120 projektů od 73 žadatelů, mezi které rozdělí zmíněných 20 milionů. Ilustrační snímek
Na magistrátu se sešlo na 183 žádostí od 103 žadatelů. Celková požadovaná suma byla 44 milionů korun. Z tohoto množství město vybralo nakonec 120 projektů od 73 žadatelů, mezi které rozdělí zmíněných 20 milionů. Ilustrační snímek
Praha rozdělí na granty v oblasti životního prostředí 20 milionů korun. Peníze půjdou na více než stovku projektů. Rozhodli o tom na svém úterním jednání pražští radní. Peníze dostanou například školy nebo i ekologické spolky. Původně město zamýšlelo rozdělit o osm milionů méně.
 

Na magistrátu se sešlo na 183 žádostí od 103 žadatelů. Celková požadovaná suma byla 44 milionů korun. Z tohoto množství město vybralo nakonec 120 projektů od 73 žadatelů, mezi které rozdělí zmíněných 20 milionů. "Projekty v hodnotě do 200.000 již byly schváleny," řekla radní Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice). Zbylé musí schválit pražští zastupitelé.

Peníze budou použity na projekty v oblasti veřejné zeleně, úpravy školních zahrad a dvorů, ochranu přírody, ekologickou výchovu nebo vzdělávací projekty škol. O finance zažádalo rovněž sdružení, které chce vybudovat veřejný sad.

Pražští zastupitelé letos mimo jiné již schválili přidělení své investiční dotace ve výši 1,276 miliardy korun městským částem. Finance půjdou na 72 projektů, zejména ve školství nebo sportu.

Praha letos hospodaří s výdaji 62,2 miliardy a příjmy 47,2 miliardy Kč. Rozdíl město dorovná například ze státních příspěvků, které dostává během roku mimo jiné v oblasti školství.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist