https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-necha-opravit-pet-hajoven-zoo-koutek-a-truhlarnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha nechá opravit pět hájoven, zoo koutek a truhlárnu

25.12.2016 16:00 | PRAHA (ČTK)
Praha nechá prostřednictvím své firmy Lesy hlavního města rekonstruovat pět hájoven, zoo koutek v Chuchli a připraví opravu truhlárny v Hloubětíně. Do oprav by mělo v příštím roce jít zhruba deset milionů korun. ČTK to zjistila z důvodové zprávy ke kapitole investic rozpočtu Prahy na rok 2017. Práce na vybraných objektech by měly pokračovat i v roce 2018 a v případě zoo koutku ještě o rok déle. Na území Prahy je necelých 3000 hektarů lesa ve správě Lesů hlavního města, přičemž největší je Kunratický les.
 

Kompletně opravena bude hájovna v Hostivaři, kde se uskuteční demolice starých nerekonstruovatelných objektů a bude vystavěno nové zázemí pro techniku. Dokončení prací je plánováno na rok 2018. Celkovou opravou projde rovněž hájovna v Krči. Oprava každé z nich vyjde na více než tři miliony korun.

Plechové oplocení a nepovolené stavby zmizí z areálu hájovny Kamýk. Tady bude také opraven zoo koutek a vystavěna takzvaná lehká stavba zázemí pro lesníky. Náklady by měly být asi 2,5 milionu. Sociální a provozní zázemí pro zaměstnance bude dobudováno v hájovně v Šárce, práce vyjdou na 100.000 korun. Nové sociální zázemí bude také opraveno v hájovně v Čimickém háji, rovněž tu vznikne nová kancelář a rekonstruován bude tamní byt.

Společnost nechá opravit také zoo koutek v Chuchli. "Stávající voliéry, železné klecové komplexy, jsou již po veterinární i konstrukční stránce nevyhovující," píše se v dokumentu. Koutek slouží pro poraněná zvířata, která se nemohou vrátit do volné přírody. Práce tady mají skončit v roce 2019. Příprava rekonstrukce by měla začít také v případě truhlárny v Hloubětíně. Takzvaná inženýrská příprava opravy vyjde na 70.000 korun.

Lesy hlavního města jsou organizací, jejímž vlastníkem a zřizovatelem je hlavní město. Společnost vznikla v roce 1992 a zaměstnává podle svých webových stránek asi 240 lidí plus brigádníky. Společnost se stará o lesy a vodní toky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist