https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-si-na-pul-roku-pronajme-solarni-kose-za-dva-miliony1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha si na půl roku pronajme solární koše za dva miliony

31.1.2017 11:30 | PRAHA (ČTK)
Lavičky a kontejnery se v ulicích objeví letos. Opozice investici zpochybňuje.
Lavičky a kontejnery se v ulicích objeví letos. Opozice investici zpochybňuje.
Foto | Beth / Flickr
Praha si v rámci projektu smart city na půl roku pronajme třicítku solárních odpadkových košů. Zaplatí za to skoro dva miliony korun. Vyplývá to ze zadávací dokumentace, kterou dnes schválila rada. Dodavatel zajistí instalaci nádob a následný sběr údajů mimo jiné o spotřebě energie, o četnosti svozů nebo nutných opravách.
 

V rámci poptávkového řízení město zároveň hledá firmu, která dodá takzvané chytré lavičky. Opět půjde o zakázku za zhruba dva miliony korun. Lavičky by měly dodávat informace o stavu ovzduší, aktuální teplotě nebo hladině hluku, poskytnou wifi připojení a možnost dobití mobilního telefonu. Dodávka, montáž a provoz jedné lavičky po dobu půl roku vyjde na 300.000 korun, zjistila ČTK z podkladů pro radu.

Lavičky a kontejnery se v ulicích objeví letos. Opozice investici zpochybňuje. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) by se podle ní měla věnovat zásadnějším problémům. Projekt smart city v Praze spolkne v následujících letech stovky milionů. Chystají se mimo jiné i parkovací senzory.

V rámci smart city chce metropole využít moderní technologie pro zlepšení kvality života obyvatel. Nezisková organizace Transparency International (TI) nedávno informovala, že příprava těchto projektů může Prahu ročně stát až 300 milionů korun. Bude je platit městské firmě Operátor ICT.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
jhr gcm
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist