https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prezident-zeman-podporuje-stavbu-jezu-na-labi-v-decine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prezident Zeman podporuje stavbu jezu na Labi v Děčíně

23.11.2016 11:42 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Prezident Miloš Zeman podporuje stavbu jezu v Děčíně, který by měl pomoci zesplavnění dolního toku Labe po celý rok. Vyjádřil se tak dnes při setkání se zastupiteli a starosty na úvod své návštěvy Ústeckého kraje. Zeman slíbil, že do Ústeckého kraje přijede znovu 17. prosince na otevření úseku dálnice D8, který vede Českým středohořím.
 

Podle Zemana se o stavbě jezu či jezů na Labi diskutuje už 27 let. Prezident se stejně jako vedení Ústeckého kraje domnívá, že pro kraj a dopravu na Labi je vodní dílo důležité. "Podobně, jako jsem týral ministra dopravy s dostavbou D8, tak se nyní s pomocí dalších zaměřím na podporu toho, aby tento plavební stupeň byl konečně dokončen. Ti, kdo prohlašují, že to ohrožuje bobry, zapomínají, že bobr je v přírodě největší stavitel vodních děl. A my bychom se mu měli svým způsobem přizpůsobit," řekl Zeman.

Prezident řekl, že do Ústeckého kraje přijede letos ještě jednou, 17. prosince na otevření posledního úseku dálnice D8. Z průtahů při dostavbě viní ekologické aktivisty. "Díky aktivitám zelených fanatiků se dokončení této dálnice přes České středohoří neustále prodlužovalo a nevadilo, že kamiony čoudí v serpentinách desetkrát víc, než by čoudily na dálnici," uvedl. Připomněl, že před 16 lety otevíral jako premiér otevíral úsek z Roudnice nad Labem do Lovosic. "Říkal jsem si, že teď už zbývá malý kousek a brzy to bude hotovo," dodal Zeman.

Prezident dnes ještě zamíří do Dubí na Teplicku do společnosti vyrábějící kancelářské potřeby. Program prvního dne zakončí diskusí s obyvateli Krupky. V Ústeckém kraji bude do pátku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Tereza Malecká
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist