https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prostejov-pristi-rok-neplanuje-zvysit-poplatek-za-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prostějov příští rok neplánuje zvýšit poplatek za odpad

22.10.2016 02:31 | PROSTĚJOV (ČTK)
Prostějovská radnice příští rok neplánuje zvýšit poplatek za komunální odpad, který by měl pro občany zůstat na letošní úrovni 600 korun.
Prostějovská radnice příští rok neplánuje zvýšit poplatek za komunální odpad, který by měl pro občany zůstat na letošní úrovni 600 korun.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Prostějovská radnice příští rok neplánuje zvýšit poplatek za komunální odpad, který by měl pro občany zůstat na letošní úrovni 600 korun. O vyhlášce ještě bude hlasovat zastupitelstvo. Rada zastupitelům doporučí vyhlášku schválit, řekl ve středu novinářům náměstek primátorky Jiří Pospíšil (PéVéčko).
 

"Základní sazba místního poplatku za odpad na rok 2017 nebude zvýšena, činí tedy 600 korun na osobu a rok, stejně tak jako loni. Osoby starší 65 let zaplatí 492 korun," uvedl Pospíšil.

Radnice poplatky za svoz a likvidaci komunálního odpadu po pětileté pauze zvýšila naposledy v roce 2013, a to ze 492 na 600 korun. Od té doby se poplatek v Prostějově nezměnil.

Obyvatelé podle Pospíšila stále víc třídí odpad, takže částka, kterou doplácí radnice, zůstává zhruba stejná. Radní v návrhu rozpočtu na příští rok na zabezpečení likvidace komunálního odpadu vyčlenili 43,5 milionu korun.

Ostatní města v Olomouckém kraji návrhy poplatku za svoz a likvidaci komunálního odpadu pro rok 2017 zatím nezveřejnila. Letos jeho výše zpravidla zůstala na loňské úrovni. Například v Přerově lidé za odpad platí 650 korun a v Olomouci 660 korun.

Vybrané poplatky ale většinou nepokryjí veškeré náklady na likvidaci komunálního odpadu, které například v Olomouci na jednoho obyvatele činí 859 korun za rok. Dvousetkorunový rozdíl hradí radnice.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist