https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pruzkum-ukazal-ze-rada-lidi-se-vraci-na-rekreaci-v-okoli-lipna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průzkum ukázal, že řada lidí se vrací na rekreaci v okolí Lipna

4.12.2016 18:36 | HORNÍ PLANÁ (ČTK)
Podle Jiřího Mánka z Turistického spolku Lipenska má oblast velký potenciál pro další turistický rozvoj
Podle Jiřího Mánka z Turistického spolku Lipenska má oblast velký potenciál pro další turistický rozvoj
Podle průzkumu se řada lidí vrací na rekreaci do okolí lipenské nádrže na Českokrumlovsku. Téměř pětina dotázaných turistů jezdí do této destinace opakovaně v létě i v zimě. V průzkumu, který dělala Vysoká škola hotelová v Praze, odpovídalo 400 rekreantů v oblasti lipenské nádrže. Výsledky představili zástupci školy na konferenci v Horní Plané na Českokrumlovsku, kterou organizoval Turistický spolek Lipenska.
 

"Dovolenou na Lipensku vyhledávají především rodiny s dětmi, a to s malými. Téměř 30 procent jsou rodiny s dětmi předškolního věku nebo školáky a 25 procent tvoří rodiny se školáky nebo staršími dětmi," uvedl Petr Studnička z Vysoké školy hotelové v Praze. Dodal, že až třetina z dotázaných trávila dovolenou v této oblasti minimálně dvakrát. Turisté nejraději jezdí do míst kolem nádrže kvůli relaxaci. Téměř 99 procent dotázaných návštěvníků pozitivně hodnotí především cyklistickou infrastrukturu.

Starostové z obcí v okolí Lipna, kteří na konferenci byli, uvedli, že dalšímu turistickému rozvoji na některých místech brání fakt, že území se nachází v šumavském národním parku. Návštěvníci nejvíce kritizují nedostatky v oblasti finančních služeb. Chybí jim hustší síť bank nebo bankomatů. Podle Jiřího Mánka z Turistického spolku Lipenska má oblast velký potenciál pro další turistický rozvoj. "Cílem aktivit našeho spolku je zajistit komunikaci a kooperaci a následně spolupráci mezi jednotlivými aktéry cestovního ruchu v naší oblasti," uvedl.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist