https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rada-mestske-casti-prahy-6-rozhodne-o-osudu-medaku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rada Městské části Prahy 6 rozhodne o osudu Medáků

18.2.2002 15:43 | PRAHA (ČIA)
O vystěhování Dobročinného spolku Medáků ze tří nelegálně obývaných domků rozhodne ve středu 20. února rada zastupitelstva Městské části Praha 6. Rada bude vybírat mezi policejním vyklizením objektů, nařízením soudní exekuce a dohodou s občanským sdružením. ČIA to dnes oznámil tiskový mluvčí spolku Martin Skalský.
 

"Náš návrh nenásilného řešení situace jsme přednesli minulý týden na zasedání zastupitelstva Prahy 6 a písemně jej zaslali všem členům rady," uvedl Skalský. Medáci byli na začátku února radou zastupitelstva obviněni z nepřístupnění dvou objektů ve starých Střešovicích a z úmyslných obstrukcí proti veřejnému výběrovému řízení. Podle Skalského to Medáci rozhodně popírají a pro vyloučení dalších pochybností o průběhu dalších jednání s úřadem nabízejí ustanovení prostředníků. "Měli by jimi být člen obvodního zastupitelstva Rudolf Stein (ČSSD), střešovický evangelický farář Pavel Pokorný a o vybrání třetího garanta požádali Medáci radu Prahy 6.

Dobročinný spolek Medáků užívá nelegálně tři kamenné domky ve starých Střešovicích od roku 1995. Na konci roku 2001 byla na objekty vyhlášena výběrová řízení, která rada zastupitelstva s ohledem na stížnosti zájemců, kteří poukazovali na nemožnost prohlídky nabízených projektů, zrušila.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist