https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radnice-chce-v-centru-olomouce-instalovat-kvetinovou-vyzdobu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radnice chce v centru Olomouce instalovat květinovou výzdobu

28.4.2017 08:00 | OLOMOUC (ČTK)
Radnice chce na Horní náměstí instalovat květinové stojany ve tvaru pyramid, prorostlé muškáty a dalšími letničkami. Takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří. / ilustrační foto
Radnice chce na Horní náměstí instalovat květinové stojany ve tvaru pyramid, prorostlé muškáty a dalšími letničkami. Takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Olomoucká radnice chce letos na Horním náměstí v historickém centru instalovat květinovou výzdobu. Pokud s projektem budou souhlasit památkáři, tak zeleň dodá městská společnost Výstaviště Flora, sdělil včera ČTK primátor Antonín Staněk (ČSSD).
 

"Ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc se podařilo dohodnout pořízení speciální květinové výzdoby v centru města. Na Horním náměstí se v letní turistické sezoně objeví pět mobilních nádob s letničkami," uvedl Staněk.

Na Horním náměstí, které kdysi zdobily stromy, už desítky let veřejná zeleň není. "Sezonní květinová výzdoba může být určitým kompromisem mezi představou velké části Olomoučanů, kteří by na náměstí chtěli zeleň, a stanovisky ochránců památek, kteří naopak stálou veřejnou zeleň odmítají," řekl Staněk.

Radnice chce na Horní náměstí instalovat květinové stojany ve tvaru pyramid, prorostlé muškáty a dalšími letničkami. "Jsem přesvědčen o tom, že takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří a že v letních měsících dokáže zpříjemnit a zlepšit dojem obyvatel města i jeho návštěvníků," míní Staněk. Radnice nyní čeká na stanovisko památkářů, jejichž vyjádření ČTK zjišťuje. "Chci věřit, že nebudou proti," podotkl Staněk.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist