https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rokycansti-ochranci-prirody-loni-zachranili-bobra-vydru-ci-dudka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rokycanští ochránci přírody loni zachránili bobra, vydru či dudka

6.2.2017 09:30 | ROKYCANY (ČTK)
Loni přijali rokycanští záchranáři za 35 let fungování nejvíc zvířat - 481 živočichů 55 druhů.
Loni přijali rokycanští záchranáři za 35 let fungování nejvíc zvířat - 481 živočichů 55 druhů.
Orlovec říční, bobr, vydra, dudek chocholatý nebo lasice hranostaj patřili mezi živočichy, které zachránili rokycanští ochránci přírody působící na Berounsku, Hořovicku a Rokycansku. Zvláštním případem byl přenos několika zmijí obecných do vhodnější lokality, řekl dnes ČTK předseda základní organizace Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Rokycany Pavel Moulis.
 

Loni přijali rokycanští záchranáři za 35 let fungování nejvíc zvířat - 481 živočichů 55 druhů. Z toho 305 jich vrátili zpět do přírody, 33 předali do dalšího chovu a 143 se nepodařilo zachránit. "Mezi nejčastější důvody hospitalizace patří příjem 212 mláďat, zranění jsme řešili u 135 případů, odchytili z různých důvodů 121 zvířat a ve 13 případech šlo o vysílení vinou nepříznivého počasí," uvedl Moulis. Do rokycanské stanice se dostávají běžní živočichové jako ježci, netopýři, kosi, poštolky, kachny a sýkory, ale také vzácní tvorové.

Pobočka ČSOP v Rokycanech se 46 dospělými členy a 69 dětmi patří k větším základním organizacím v ČR. Zabývá se především provozem záchranné stanice živočichů a také výchovou dětí a mládeže. Nejvíce aktivit tvoří právě pomoc volně žijícím živočichům, kteří se dostanou do potíží. Akreditované ekocentrum ČSOP nabízí environmentální výchovu a vzdělání školám, veřejnosti přednášky, výlety a zájezdy.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist