https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rybari-s-detmi-vypustili-do-biliny-200-kilogramu-rybich-nasad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rybáři s dětmi vypustili do Bíliny 200 kilogramů rybích násad

27.4.2017 09:50 | HOSTOMICE (ČTK)
Okoun říční patří mezi dravce, tvoří hejna, ve kterých i loví. Od roku 2010 rybáři ve spolupráci s petrochemickým holdingem Unipetrol vypustili do vod Ústeckého kraje zhruba 4700 kilogramů ryb za půl milionu korun. / ilustrační foto
Okoun říční patří mezi dravce, tvoří hejna, ve kterých i loví. Od roku 2010 rybáři ve spolupráci s petrochemickým holdingem Unipetrol vypustili do vod Ústeckého kraje zhruba 4700 kilogramů ryb za půl milionu korun. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Bent Christensen / Eurekalert
Rybáři společně s dětmi ze základní školy vypustili do řeky Bíliny 200 kilogramů rybích násad. Vedle cejnů a okounů to jsou i plotice, které tvoří základ potravy dravých ryb. Zarybňování Bíliny, která bývala označována za nejšpinavější řeku v Česku, trvá už sedm let.
 

Rybí násady vypustili školáci do řeky v Hostomicích na Teplicku. "Ryby, přivezené ze sádek v Chabařovicích, byly vypuštěny na čtyřech místech v různých částech řeky Bíliny, aby se docílilo optimálních výsledků v růstu rybí populace," uvedl Václav Jelínek, hospodář Severočeského územního svazu Českého rybářského svazu.

Od roku 2010 rybáři ve spolupráci s petrochemickým holdingem Unipetrol vypustili do vod Ústeckého kraje zhruba 4700 kilogramů ryb za půl milionu korun. Kontrolní sledování potvrzují podle odborníků zvýšení počtu ryb a přirozenou obnovu rybí populace v Bílině.

Plotice obecná je nejrozšířenější rybou České republiky, žije v hejnech a tvoří základ potravy většiny druhů dravých ryb. Okoun říční naopak patří mezi dravce, tvoří hejna, ve kterých i loví. Cejn velký je všežravá ryba, která je velmi oblíbená mezi sportovními rybáři. "A v neposlední řadě perlín ostrobřichý žije v hejnech a živí se převážně rostlinnou potravou. Všechny uvedené druhy tvoří základ přirozeného společenstva ryb charakteristického pro tento tok," uvedl Jelínek.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist