https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sdruzeni-grebovka-chce-jednat-o-revitalizaci-havlickovych-sadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sdružení Grébovka chce jednat o revitalizaci Havlíčkových sadů

16.2.2002 13:50 | PRAHA (ČIA)
Členové občanského sdružení Grébovka požadují, aby chystaná revitalizace parku v Havlíčkových sadech a rekonstrukce zdejších objektů neomezily využití parku veřejností a jeho rekreační funkci. Navrhují proto, aby přípravné práce na revitalizaci (projekt, územní a stavební řízení) probíhaly za větší účasti veřejnosti než dosud, aby občané byli pravidelně informováni o průběhu prací a měli možnost se k nim včas vyjádřit. ČIA to řekl člen tohoto sdružení Stanislav Sojka.
 

Jak dále uvedl, Městská část Praha 2 by jako vlastník parku a investor revitalizace měla více než dosud prosazovat zájmy občanů bydlících v okolí parku a v tomto smyslu korigovat i projekční práce. "Aktuálně je potřeba jednat především o plánovaném záměru likvidace dalšího dětského hřiště, které se nalézá v dolní části parku na terase u Dolní Landhausky a má být bez náhrady zrušeno, zřejmě proto, že nezapadá do představ zahradních architektů o parku na konci 19. století," upozornil Sojka.

Podle jeho slov je především nutné řešit přístup veřejnosti do prostor pronajatých CEELI Institutu, k němuž se nájemce zavázal ve smlouvě, dále dopravní režim v prostorách Havlíčkových sadů a řešit revitalizaci parku tím způsobem, aby nebyla v rozporu s rekreační funkcí parku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist