https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sdruzeni-svoboda-zvirat-zahajuje-kampan-proti-kozesinam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sdružení Svoboda zvířat zahajuje kampaň proti kožešinám

9.11.2000 14:00 | PLZEŇ (ČIA)
Kampaň za zákaz chovu kožešinových zvířat dnes oficiálně v Plzni zahájilo občanské sdružení Svoboda zvířat. Hodlá při ní poukazovat zejména na nevhodné podmínky života lišek, norků, tchořů, činčil a nutrií na kožešinových farmách a na utrpení, kterým jsou zvířata vystavena vzhledem k nevyhovujícím, zejména prostorovým, podmínkám v klecích.
 

Sdružení poukazuje rovněž na nehumánní způsoby usmrcování. To podle jeho členů platí zvláště u koček a psů, jejichž kožky jsou do ČR dováženy převážně z asijských zemí. To je důvod, proč se hnutí hodlá aktivněji zaměřit proti obchodním domům Tesco, kde jsou kůže koček a psů prodávány ve velkém.

"Za významnou součást kampaně považujeme zvláště informování potenciálních zákazníků o tom, že kožešina má dvě strany. Jedna je ta hezká a příjemná a druhou je utrpení a zbytečná smrt z marnivosti. V tomto smyslu chceme působit na výchovu hlavně mladých lidí, aby se přístup k myšlení v tomto směru v budoucích letech postupně změnil," uvedl předseda sdružení Svoboda zvířat Tomáš Popp.

Jako jeden z výrazných úspěchů prezentuje sdružení svůj podíl na prosazení povinné evidence firem, které provádějí chemické pokusy na zvířatech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist