https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/siemens-a-gamesa-chteji-vytvorit-noveho-lidra-ve-vetrne-energii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Siemens a Gamesa chtějí vytvořit nového lídra ve větrné energii

17.6.2016 10:58 | MADRID (ČTK)
Německý strojírenský koncern Siemens a španělská společnost Gamesa chystají spojení svých aktivit v oblasti větrné energie.  Na snímku větrná elektrárna Siemens o výkonu 7 MW
Německý strojírenský koncern Siemens a španělská společnost Gamesa chystají spojení svých aktivit v oblasti větrné energie. Na snímku větrná elektrárna Siemens o výkonu 7 MW
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Siemens
Německý strojírenský koncern Siemens a španělská společnost Gamesa chystají spojení svých aktivit v oblasti větrné energie. Společný podnik by tak vystřídal dánskou společnost Vestas na pozici lídra ve výstavbě větrných parků. Informovala o tom dnes agentura Reuters.
 

Gamesa uvedla, že firmy již dosáhly předběžné dohody o spojení aktivit, ještě je ale zapotřebí schválit podrobnosti transakce. Společný podnik by působil na vyspělých trzích v Evropě a Severní Americe, ale také na rychle rostoucích trzích, jako je Indie či Brazílie.

Gamesa má silné postavení na rozvíjejících se trzích, zejména pak v Latinské Americe. Firma tam rozšiřovala aktivity poté, co španělská vláda v roce 2013 omezila dotace na ekologickou výrobu energie.

Zdroj agentury Reuters obeznámený se situací uvedl, že Siemens by měl ve společném podniku vlastnit asi 60procentní podíl. Agentura Bloomberg už ve čtvrtek s odvoláním na své zdroje informovala, že Gamesa od Siemensu v rámci dohody o spojení aktivit v oblasti větrné energie obdrží asi jednu miliardu eur (27 miliard Kč).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist