https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/soud-zamitl-pozadavek-na-zakaz-nekterych-vozu-vw-v-d-sseldorfu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Soud zamítl požadavek na zákaz některých vozů VW v Düsseldorfu

25.1.2018 11:05 | DÜSSELDORF (ČTK)
Auta se mohou ulicemi prohánět dál. Ilustrační snímek
Auta se mohou ulicemi prohánět dál. Ilustrační snímek
Foto | kusabi / Flickr
Německý soud dnes zamítl žalobu ekologické organizace Deutsche Umwelthilfe, která požadovala, aby město Düsseldorf zakázalo ve svých ulicích provoz naftových aut, kterých se týká emisní skandál automobilky Volkswagen.
 

Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Deutsche Umwelthilfe podle agentury Reuters v žalobě tvrdila, že Düsseldorf neoprávněně povolil pokračování provozu naftových vozů z koncernu Volkswagen, jejichž emise zůstaly nadměrné i po úpravě softwaru pro manipulaci s testy.

Podobným žalobám ze strany Deutsche Umwelthilfe čelí ještě devět dalších německých měst, a to Berlín, Frankfurt, Hamburk, Kolín nad Rýnem, Mohuč, Mnichov, Hannover, Stuttgart a Wiesbaden, napsala agentura DPA.

"Regulační úřady již tři roky selhávají. V Německu navzdory největšímu ekologickému skandálu v poválečném období podle našich informací nebyl odstaven ani jeden automobil a nebylo vyměřeno ani jedno euro na pokutách pro výrobce," uvedl šéf organizace Jürgen Resch.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist