https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/spravci-indickeho-prirodniho-parku-odchytili-lidozrave-lvy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Správci indického přírodního parku odchytili lidožravé lvy

24.5.2016 10:05 | PRAHA (ČTK)
Smečku 13 lvů indických museli odchytit a dát dočasně do klecí správci přírodního parku Gir v indickém svazovém státě Gudžarát poté, co lvi ze smečky zabili nejméně tři lidi.
Smečku 13 lvů indických museli odchytit a dát dočasně do klecí správci přírodního parku Gir v indickém svazovém státě Gudžarát poté, co lvi ze smečky zabili nejméně tři lidi.
Smečku 13 lvů indických museli odchytit a dát dočasně do klecí správci přírodního parku Gir v indickém svazovém státě Gudžarát poté, co lvi ze smečky zabili nejméně tři lidi. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.
 

Jejich poslední obětí se stal v pátek čtrnáctiletý chlapec, kterého lvi napadli na okraji Giru a odvlekli do lesa. Jeho otec, který se jim v tom snažil zabránit, utrpěl zranění. Další dvě osoby zabili lvi během posledních dvou měsíců.

V Giru žije asi 500 lvů indických, kteří jsou na seznamu ohrožených druhů. V roce 2000 byli dokonce klasifikováni jako kriticky ohrožení, ale v roce 2008 byl jejich status změněn poté, co se populace v Giru začala zotavovat. Tento přírodní park je posledním zbývajícím přirozeným životním prostředím lvů indických.

Podle správců parku budou odchycení lvi podrobně analyzováni, aby se zjistilo, kteří z nich lidi ulovili. Ti, u nichž se stopy po konzumaci lidského masa nenajdou, budou pomalu znovu vypuštěni do volné přírody. Co se stane oněm "lidožravým", zprávy neupřesnily.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist