https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stat-rozsiri-pocet-objektu-se-zvysenou-ochranou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stát rozšíří počet objektů se zvýšenou ochranou

12.9.2001 22:15 | PRAHA (ČIA)
První stupeň bojové pohotovosti a s tím spojená preventivní bezpečnostní opatření v České republice budou trvat i nadále. Počet objektů, které přejdou pod mimořádnou ochranu, se ještě rozšíří. Po večerním zasedání meziresortního krizového štábu to potvrdil ministr vnitra Stanislav Gross. Podle jeho slov je zintenzivnění bezpečnostních opatření "nutné".
 

Přesto vicepremiér Vladimír Špidla po schůzce ujišťoval, že vládě zatím nejsou známy žádné informace, které by svědčily o ohrožení České republiky. Jak sdělil policejní prezident Jiří Kolář, nově by měly pod režim zvláštní ochrany přejít například některé průmyslové podniky, mosty, zdroje pitné vody či vodní nádrže.

Další posílení ochrany jaderných elektráren zatím předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová nepotvrdila. "Z hlediska jaderné bezpečnosti nejsou potřeba žádná další opatření než ta, která byla specifikována již v úterý" řekla Drábová. V České republice podle ní existuje řada objektů, které jsou z tohoto pohledu mnohem citlivější než jaderné elektrárny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist