https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stavba-noveho-pavilonu-v-zooparku-vyskov-zacne-v-listopadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Stavba nového pavilonu v Zooparku Vyškov začne v listopadu

25.9.2016 12:40 | VYŠKOV (ČTK)
Zahájení stavebních prací na novém pavilonu Austrálie ve vyškovském zooparku je v plánu v listopadu. Záležet ale bude na tom, zda to počasí dovolí, jak řekla ČTK investiční referentka zařízení Dagmar Nepeřená. Pavilon za zhruba 2,5 milionu korun by měl být hotov do začátku letní sezony.
 

Stavbu pavilonu zoopark několikrát odložil. Podle Nepeřené by ale měl v řádu týdnů získat stavební povolení a zaměřit se na výběr dodavatele. "Výběrové řízení bychom chtěli vyhlásit ještě do konce září, dodavatel by měl být známý do konce října," uvedla Nepeřená. Se základy stavby by se tak podle ní mohlo začít v listopadu.

Zoopark je domovem přibližně 750 zvířat. Specializuje se na původní druhy domácích a hospodářských zvířat, návštěvníci v něm však najdou i ta, která patří k ohroženým druhům.

Plánovaný průchozí pavilon má návštěvníkům navodit nefalšovanou atmosféru Austrálie. Počítá se s klokany i s andulkami. Jeho cena je zatím předběžná, čeká se na rozpočet od projektanta.

Zoopark Vyškov byl na malé ploše otevřený ještě jako Koutek živé přírody v srpnu 1965. V osmdesátých letech se stal zimovištěm cirkusových zvířat, na zoo byl koutek přebudovaný v roce 1991. Před deseti lety se zoopark propojil s dinoparkem, který prezentuje asi 50 částečně pohyblivých soch prehistorických ještěrů. Obě zařízení navštíví ročně kolem 170 000 lidí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist