https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesi-mohou-stale-zadat-o-dotace-na-nove-kotle
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeši mohou stále žádat o dotace na nové kotle

8.2.2018 08:30 | PRAHA (ČTK)
Kraj přijímá žádosti do 29. června do 14:00, případně do vyčerpání peněz. Podle kategorie kotle lze získat příspěvek 75.000 až 127.500 korun. Žádosti se podávají elektronicky. / Ilustrační foto
Kraj přijímá žádosti do 29. června do 14:00, případně do vyčerpání peněz. Podle kategorie kotle lze získat příspěvek 75.000 až 127.500 korun. Žádosti se podávají elektronicky. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | paolobros / Pixabay
Středočeští radní v pondělí vyhověli 400 žadatelům o dotace na nové kotle. V takzvané druhé výzvě, v níž se rozděluje celkem 502,2 milionu korun, schválili první žádosti za 42,8 milionu Kč. Dotace mohou lidé využít k nákupu nového ekologického kotle, například na plyn či biomasu, nebo tepelného čerpadla. Zájemci se stále mohou hlásit, do celkové částky zbývá vyčerpat ještě 26,3 milionu korun, sdělila v pondělí Helena Frintová z krajského úřadu.
 

Žádosti o dotace začal kraj přijímat loni 4. října a k pátku 2. února jich registroval 4439 v úhrnné výši 475,9 milionu Kč. "V pondělí jsme schválili dotaci prvním 400 žadatelům, kteří splnili podmínky vyhlášeného programu," uvedl hejtmančin náměstek pro finance Gabriel Kovács (ANO). Poukázal na to, že v dotačním programu je stále dost prostředků. "Zbývá-li ještě 26,3 milionu korun, pak při průměrné ceně nového tepelného zařízení 107.600 korun by na dotaci mohlo dosáhnout až 244 žadatelů," dodal.

Kraj přijímá žádosti do 29. června do 14:00, případně do vyčerpání peněz. Podle kategorie kotle lze získat příspěvek 75.000 až 127.500 korun. Žádosti se podávají elektronicky. Po odeslání lidé obdrží potvrzení o přijetí, na kterém je číselný kód, pořadí, datum a čas podání včetně základních údajů o žadateli. Žádost podanou elektronickou formou je potřeba vytisknout a s potřebnými doklady ji do 20 pracovních dnů doručit na krajský úřad. Lze k tomu využít i služeb pošty nebo kurýrů.

Středočeský kraj už rozdělil v rámci státních dotací na nové kotle stovky milionů korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist