https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-chce-zlepsit-dostupnost-brd-pro-izs
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj chce zlepšit dostupnost Brd pro IZS

25.4.2016 16:01 | PRAHA (ČTK)
Středočeský kraj chce zlepšit dostupnost Brd pro Integrovaný záchranný systém. Podle hejtmana Miloše Petery (ČSSD) musí být vyřešena spojovací komunikace mezi Obecnicí na Příbramsku a Zaječovem na Berounsku. Při jednání krajského zastupitelstva řekl, že se na tom dohodl s vedením Vojenských lesů a statků.
 

Hasiči v minulosti upozorňovali na to, že Brdům chybí mapové podklady, souřadnice míst pro záchranáře a je tam špatný telefonní signál; místy jsou lokality, kde nefunguje žádné spojení. Dalším velkým problémem je pyrotechnická zátěž.

Zastupitelé také rozhodli o uvolnění prostředků z přebytku loňského hospodaření pro 17 středočeských obcí v Brdech na pořízení nových územních plánů. Každá má dostat 200 000 korun. Územní plány zaplatí svým deseti brdským obcím i Plzeňský kraj. Po zrušení vojenského újezdu se obcím rozšířily katastry a musejí investovat do územních plánů nebo infrastruktury.

Na území někdejšího brdského újezdu vznikla letos 1. ledna chráněná krajinná oblast. Pěším a cykloturistům se zatím otevřelo 20 až 30 procent území bývalého armádního prostoru. Veškeré plochy, kde už nebude působit armáda, budou pro veřejnost otevřené, až skončí povrchový pyrotechnický průzkum. Termín mají vojáci do konce příštího roku.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist