https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-dodatecne-vyhovi-187-zadatelum-o-dotace-na-kotle
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj dodatečně vyhoví 187 žadatelům o dotace na kotle

23.9.2017 01:36 | PRAHA (ČTK)
Dodatečně mají být uspokojeny žádosti podané v druhém kole osobním doručením, které by mohly být kladně vyřízeny, pokud by je nepředběhly žádosti podané kurýrem přesně v 8:00 v den zahájení druhého kola.
Dodatečně mají být uspokojeny žádosti podané v druhém kole osobním doručením, které by mohly být kladně vyřízeny, pokud by je nepředběhly žádosti podané kurýrem přesně v 8:00 v den zahájení druhého kola.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Středočeský kraj dodatečně vyhoví 187 neúspěšným žadatelům o dotace na nové kotle. Peníze na pořízení nového topidla získají ti zájemci, kteří letos v dubnu přišli zkrátka kvůli žádostem podaným kurýrem. Krajští zastupitelé v úterý pro tento účel uvolnili dalších 22,5 milionu korun. Dotace mohou lidé využít k nákupu nového ekologického kotle, například na plyn nebo biomasu, nebo tepelného čerpadla.
 

Podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) nebylo správné, že úřad v jeden okamžik přijal 187 žádostí od kurýra a předřadil je před žádosti lidí čekajících na ulici. "Stala se chyba a my se k tomu musíme postavit čelem," uvedla hejtmanka, podle níž mají tito žadatelé na dotaci morální nárok.

Dodatečně mají být uspokojeny žádosti podané v druhém kole osobním doručením, které by mohly být kladně vyřízeny, pokud by je nepředběhly žádosti podané kurýrem přesně v 8:00 v den zahájení druhého kola. Při přijímání žádostí se před úřadem vytvořila fronta několika set lidí, policisté prověřovali i údajné uplácení za místa ve frontě, vyšetřování bylo odloženo.

Celkem hejtmanství v tomto kole postupně rozdělilo přes 50 milionů korun. Schváleno bylo 424 žádostí. V nadcházejícím dotačním kole je ve Středočeském kraji vyčleněno přes 500 milionů korun. Žádosti budou již podávány elektronicky a následně budou doručovány v listinné formě s podpisem konečného uživatele do podatelny krajského úřadu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist