https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/studenti-budou-hledat-idealni-podobu-sberne-nadoby-na-kovovy-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Studenti budou hledat ideální podobu sběrné nádoby na kovový odpad

12.5.2016 13:26 | PRAHA (Ekolist.cz)
Zatímco v Německu nebo skandinávských zemích se zrecykluje téměř všechen kovový odpad, v ČR to je pouze 60 % nápojových plechovek
Zatímco v Německu nebo skandinávských zemích se zrecykluje téměř všechen kovový odpad, v ČR to je pouze 60 % nápojových plechovek
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Organizace zastupuje evropské výrobce nápojových plechovek, BevCan East, vyhlásila designovou soutěž pro studenty vysokých škol. Jejich úkolem bude navrhnout ideální podobu sběrné nádoby na kovový odpad, které by domácnostech usnadnily jeho třídění.
 

„V České republice mají obce od roku 2016 zákonnou povinnost zajišťovat sběr kovového odpadu. Bohužel, sběrné kontejnery pro kovový odpad jsou opravdu vzácné, protože obce vágně napsaný zákon obchází zřízením sběrných dvorů, které jsou ale pro mnoho obyvatel hodně vzdálené," uvádí organizátoři soutěže. A dojít do sběrného dvora třeba s pěti prázdnými nápojovými plechovkami podle nich většinu lidí ani nenapadne. Zatímco v Německu nebo skandinávských zemích se zrecykluje téměř všechen kovový odpad, v ČR to je pouze 60 % nápojových plechovek, uvádí BevCan East.

Ideální nádobu na kovový odpad nyní budou navrhovat studenti přihlášení do soutěže Yes, we CAN. Odborná porota, ve které má zasednout napřklad architekt Adam Gebrian nebo sochař Pavel Karous bude na podzim letošího roku hodnotit nejen funkčnost, ale i design navržené nádoby a její soulad s městským prostředím. Tři nejlepší návrhy společnost odmění finanční cenou. Zájemci o soutěž se mohou přihlašovat do 30. května 2016 na emailové adrese: info@mngsocial.com.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist