https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/taborskou-zoo-loni-navstivilo-77-000-lidi-mezirocne-o-10-pct-vic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Táborská zoo hledá "Zvířecího znalce"

10.1.2018 12:15 | TÁBOR (ČTK)
Toto je zubr! Zubří samice: Usjana a Uselina
Toto je zubr! Zubří samice: Usjana a Uselina
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Ondřej Kott, Wiebke Müller / Zoo Tábor
Táborskou zoologickou zahradu loni navštívilo 77.000 lidí. Je to přibližně o 10 procent více než v roce 2016. Podle provozovatele stojí za nárůstem fakt, že táborská zoologická zahrada se stává v Jihočeském kraji větším fenoménem a lidé o ní vědí více než v minulosti.
 
"Veřejnost o nás ví díky třeba propagaci nebo různým akcím. Rádi bychom byli, aby návštěvnost i v budoucnosti stoupala. Takovou vysněnou metou je hranice 100.000 návštěvníků. Ale samozřejmě se jedná o cíl pro horizont několika let," řekl mluvčí zoo Filip Sušanka.

Táborská zoo má v zimních měsících otevřeno pouze o víkendu. Každodenní provoz zahajuje tradičně od dubna. Nyní se chystá přilákat lidi na devítitýdenní akci s názvem: Jsi zvířecí znalec?. Návštěvníci budou moci od soboty do 11. března soutěžit v poznávání zvířat. "Na otázky budou hledat odpovědi v areálu naší zoo," uvedl Sušanka. Dodal, že zájemci si mohou vždy při vstupu vyzvednout hrací kartu pro tuto soutěž. "Abychom účastníky více motivovali, připravili jsme pro ně řadu zajímavých cen," řekl.

Zoo Tábor chová přibližně 250 zvířat a zaměřuje se především na ohrožené druhy. Jde o největší zoologickou zahradu v Jihočeském kraji. Lidé mohou v areálu vidět sedm desítek druhů zvířat. Zoo má podle svých představitelů například nejcennější chovnou skupinu zubrů v tuzemských zoologických zahradách.

Táborská zoo vznikla v roce 2011. Její zakladatel a první majitel Libor Hrubý však kvůli dluhům musel v roce 2015 ukončit provoz. Zoologickou zahradu od něj následně koupil pražský podnikatel na realitním trhu Evžen Korec.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist