https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/thajsko-chce-zavrit-ostrov-ko-tacaj-turisticky-ruch-ho-nici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Thajsko chce zavřít ostrov Ko Tačaj, ničí ho turistický ruch

18.5.2016 10:17 | BANGKOK (ČTK)
Ostrov je součástí národního parku Similan a s oblibou ho navštěvují turisté a potápěči. Podle expertů má pláž na ostrůvku Ko Tačaj kapacitu zhruba 70 lidí, počet turistů zde ale někdy přesahuje i tisícovku
Ostrov je součástí národního parku Similan a s oblibou ho navštěvují turisté a potápěči. Podle expertů má pláž na ostrůvku Ko Tačaj kapacitu zhruba 70 lidí, počet turistů zde ale někdy přesahuje i tisícovku
Thajské úřady plánují zavřít ostrov Ko Tačaj pro veřejnost. Turistický ruch na ostrově totiž negativně ovlivňuje místní přírodní zdroje a životní prostředí. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.
 

Ostrov je součástí národního parku Similan a s oblibou ho navštěvují turisté a potápěči. Podle expertů má pláž na ostrůvku Ko Tačaj kapacitu zhruba 70 lidí, počet turistů zde ale někdy přesahuje i tisícovku. Jim jsou navíc k dispozici stánky s jídlem a lodní výlety. To způsobuje škody, které by mohly být nenapravitelné, píše thajský tisk.

Téměř všechny thajské mořské přírodní parky jsou v monzunovém období od poloviny května do poloviny října zavřené. Ani po jeho uplynutí ale Ko Tačaj své brány návštěvníkům neotevře, napsal list Bangkok Post. Potápěči by však měli mít i nadále přístup k několika lokalitám v této oblasti.

"Musíme ostrov uzavřít, abychom umožnili obnovu životního prostředí jak na ostrově, tak v moři bez narušování turistickými aktivitami," prohlásil generální ředitel úřadu pro národní parky a ochranu přírodních zdrojů.

Thajsko přitahuje každoročně desítky milionů turistů, z nichž mnohé lákají právě místní krásné pláže a ostrovy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist