https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/thajsko-odebira-desitky-tygru-buddhistickemu-chramu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Thajsko odebírá desítky tygrů buddhistickému chrámu

31.5.2016 20:28 | PRAHA (ČTK)
Areál hojně navštěvují turisté, kteří se s tygry rádi fotí.
Areál hojně navštěvují turisté, kteří se s tygry rádi fotí.
Foto | Ankur P / Flickr
Thajské úřady se rozhodly odebrat desítky tygrů z buddhistického chrámu v provincii Kančanaburi, který se díky jejich chovu stal turistickou atrakcí. Chrám je ale podezřelý z nelegálního obchodu se zvířaty či produkty, které z nich pocházejí. Zejména v Asii panuje pověra, že tygří ingredience, zejména prášek z jejich kostí, mají afrodiziakální účinky.
 

Areál hojně navštěvují turisté, kteří v poslední době si nejraději pořizují "selfíčka", tedy fotky sebe sama, spolu s tygřími mláďaty krmenými z lahví s mlékem.

Chrám choval 137 tygrů. První čtyři desítky odborníci uspali a rozvezli do útulků divé zvěře v jiných částech země v poslední dvou dnech. Úřady doufají, že v operaci budou zdárně pokračovat, dokud chrám zcela "nevyčistí".

Aktivisté bojující za práva zvířat dlouhodobě viní vedení chrámu z týrání tygrů. Vláda má navíc podezření, že mniši byli zapojeni do nelegálního chovu a obchodu se zvířaty.


Přečtěte si článek V chrámu v Thajsku se našly mrtvoly 40 tygřích mláďat



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist