https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tokio-vysle-do-zahranici-experty-na-obnovu-japonskych-zahrad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tokio vyšle do zahraničí experty na obnovu japonských zahrad

13.10.2017 05:54 (ČTK)
První japonská zahrada v zahraničí vznikla v roce 1873 pro světovou výstavu Expo ve Vídni, odkud se zájem o tento typ zahrad rozšířil dál do světa. Ilustrační snímek.
První japonská zahrada v zahraničí vznikla v roce 1873 pro světovou výstavu Expo ve Vídni, odkud se zájem o tento typ zahrad rozšířil dál do světa. Ilustrační snímek.
Japonsko vyšle do zahraničí zahradní experty, kteří se budou podílet na obnově zanedbaných japonských zahrad. Informoval o tom zpravodajský sever BBC. Vláda tak chce v zahraničí propagovat japonskou kulturu.
 

Japonské zahrady jsou typické svými jedinečnými prvky, jako jsou kamenné mosty, rybníky, mechem pokryté cestičky a pečlivě udržované miniaturní stromy. Podle japonských úřadů se po celém světě nachází přibližně 500 japonských zahrad, ovšem 40 z nich je ve špatném stavu. Zahradníci tam vysadí nové stromy a umístí tradiční kamenné lucerny.

Tokio letos vyšle tým pěti zahradních expertů, kteří obnoví zpustlé zahrady v Rumunsku a v Kalifornii. Místním zahradníkům pak japonské ambasády poskytnou školení a manuály o tom, jak o zahrady pečovat.

První japonská zahrada v zahraničí vznikla v roce 1873 pro světovou výstavu Expo ve Vídni, odkud se zájem o tento typ zahrad rozšířil dál do světa. Zakládání japonských zahrad v zahraničí patřilo také k diplomatické iniciativě Tokia po druhé světové válce.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist