https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-chodovske-skoly-v-husove-ulici-vznikne-ekologicka-zahrada
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U chodovské školy na Sokolovsku vznikne ekologická zahrada

18.1.2017 10:00 | CHODOV (ČTK)
Projekt ekologické zahrady připravil Dům dětí a mládeže Bludiště.
Projekt ekologické zahrady připravil Dům dětí a mládeže Bludiště.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
U základní školy v Husově ulici v Chodově na Sokolovsku bude ekologická zahrada. Již v letošním roce vznikne u školy venkovní učebna, altánek a další prvky, město s pomocí dotace do úprav vloží šest milionů korun. Podobu zahrady v rámci přeshraničního projektu navrhli žáci školy spolu s dětmi z Německa, řekl dnes ČTK starosta Chodova Patrik Pizinger (HNHRM).
 

"Zahrada u základní školy v Husově ulici bude kompletně zrekonstruovaná. Přibudou tam prvky jednak pro aktivní trávení volného času, jednak prvky vzdělávací. Přibude tam zeleň, přibudou tam záhony. Cílem je, aby opravdu tato škola byla tou chodovskou školou, která bude zaměřená na vzdělávání k ekologii, v tom dobrém slova smyslu," řekl Pizinger.

Projekt ekologické zahrady připravil Dům dětí a mládeže Bludiště. Děti z Chodova a jeho partnerských měst na německé straně hranice mohly samy navrhnout, co by v ekologické zahradě chtěly. Zábavnou formou jim tak pomůže ve vzdělání v oblasti zdravé výživy a ekologie. "Mottem toho projektu je jít zážitkovou cestou, určitě ne nějakými suchými fakty," doplnil starosta.

Ještě před zahájením prací v zahradě nechá město ve škole v Husově ulici vyměnit okna a opravit fasádu. Práce začnou v nadcházejících týdnech a musejí být dokončeny co nejdříve, aby se později vznikající zahrada neponičila. Okna budou vyměněna v tělocvině, spojovací chodbě a celém vnitrobloku. Město to bude stát 2,2 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
stu dr
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist