https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-mesic-u-prahy-ma-vzniknout-betonarka-mistni-se-obavaji-prachu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Měšic u Prahy má vzniknout betonárka, místní se obávají prachu

7.6.2017 07:00 | MĚŠICE (ČTK)
Poblíž Měšic u Prahy má vzniknout betonárka. Měšice a Nová Ves se obávají prachu, hluku a dopravní zátěže. / ilustrační foto
Poblíž Měšic u Prahy má vzniknout betonárka. Měšice a Nová Ves se obávají prachu, hluku a dopravní zátěže. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Poblíž Měšic u Prahy má vzniknout betonárka, některé obce, například Měšice nebo Nová Ves, se obávají prachu, hluku a dopravní zátěže. Záměr společnosti České štěrkopísky bude nyní posuzovat středočeský krajský úřad v rámci posudku vlivu stavby na životní prostředí. Proti výstavbě také protestují místní ekologičtí aktivisté, sdělil včera ČTK starosta Měšic Jiří Bejlek. Podle zpracovatele dokumentace projekt lokalitu výrazně dopravně nezatíží a prašnost zdaleka nedosáhne limitů.
 

Měšice zaslaly své vyjádření krajskému úřadu, samostatně také Nová Ves, Zlonín a majitelé domu v bezprostřední blízkosti plánované betonárky. Ve vyjádření Měšice mimo jiné uvádějí, že se stavbou nesouhlasí. Záměr je pro obec přijatelný pouze za dodržení 14 podmínek, což jsou například umístění odprašovacích zařízení a filtrů, vedení dopravy pouze po silnici číslo 9 nebo omezení pracovní doby na všední dny od 7:00 do 16:00.

Předpokládaná roční kapacita betonárky má být 12.000 metrů krychlových. Podle zpracovatele dokumentace pro stavbu je například prašnost v dokumentaci řešená a krátkodobé i dlouhodobé hodnoty prachu v ovzduší se budou pohybovat na úrovni zlomků procent příslušných limitů. Také doprava podle zpracovatele bude činit při průměrném denním provozu čtyři jízdy nákladního vozu za den (dvě jízdy do betonárky a dvě z betonárky) a maximálně 12 jízd za den.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist