https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-boskovicich-na-blanensku-vysadi-na-250-stromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Boskovicích na Blanensku vysadí na 250 stromů

19.1.2017 07:30 | BOSKOVICE (ČTK)
Do zeleně letos Boskovice investují asi 3,4 milionu Kč, z toho asi polovinu město získá na dotacích.
Do zeleně letos Boskovice investují asi 3,4 milionu Kč, z toho asi polovinu město získá na dotacích.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zeleň v Boskovicích na Blanensku oživí zhruba 250 nových stromů, město je nechá vysadit především v okolí skládky Doubravy, kde nechá upravit bývalou manipulační plochu. Přibudou ale i na Růžovém či Wolkerově náměstí, uvedla včera na tiskové konferenci místostarostka Dagmar Hamalová (KDU-ČSL).
 

Do zeleně letos Boskovice investují asi 3,4 milionu Kč, z toho asi polovinu město získá na dotacích. Zhruba 190 stromů město nechá vysadit v okolí skládky a překladiště, zeleň by měla odclonit místo od nedaleko vznikajícího sportparku. V lokalitě také přibude přes 1200 keřů, město tam nechá založit i zhruba 2500 metrů čtverečních trávníku. Výše investice je asi jeden milion korun.

Město také nechá upravit Růžové, Palackého a Wolkerovo náměstí, a to asi za 1,7 mil. Kč. Na Růžovém náměstí odstraní současné nestabilních dřeviny a místo nich vysadí více než dvě desítky jiných stromů.

"Na Palackého náměstí vysadíme nové okrasné záhony a živý plot kolem současného plotu u gymnázia," řekla místostarostka.

Na Wolkerově náměstí je kvůli narušenému kořenovému systému v plánu skácení čtyř stromů, město jich vysadí 24. "Přímo na náměstí budou nové výsadby navazovat na projekt úpravy parkových stání," uvedla Hamalová. Doplnila, že směrem k ulici Hybešova přibude i posezení s lavičkami.

S výsadbou 15 nových stromů se počítá i při úpravě parčíku u autobusového nádraží. Stejný počet stromů ale v lokalitě kvůli úpravám město nechá skácet.

Boskovice jsou druhým největším městem na Blanensku, žije v nich přes 11.000 obyvatel. Letos počítají s příjmy do rozpočtu ve výši 293 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
lip hj
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist