https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-caslavi-zacne-po-prazdninach-rozsahla-obnova-zelene
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Čáslavi začne po prázdninách rozsáhlá obnova zeleně

11.7.2017 06:30 | ČÁSLAV (ČTK)
V Čáslavi na Kutnohorsku začne po letních prázdninách rozsáhlá obnova městské zeleně, která vyjde na 5,5 milionu korun. / ilustrační foto
V Čáslavi na Kutnohorsku začne po letních prázdninách rozsáhlá obnova městské zeleně, která vyjde na 5,5 milionu korun. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Čáslavi na Kutnohorsku začne po letních prázdninách rozsáhlá obnova městské zeleně, která bude pokračovat i v první polovině příštího roku. Náklady se odhadují na 5,5 milionu korun, většinu pokryje dotace z operačního programu Životní prostředí, řekl včera starosta Jaromír Strnad (ČSSD).
 

"Bylo vyhlášeno výběrové řízení. Počítáme s tím, že práce zahájíme po prázdninách," uvedl starosta.

Práce se zaměří na 12 lokalit v centru i okrajových částech. Projekt se bude týkat ploch ve sportovním areálu Vodranty a přilehlého lesoparku, parku Na Valech mezi městskými hradbami a Podměstským rybníkem nebo rozlehlé plochy u zemědělské školy.

Změny jsou plánovány také na Žižkově a Komenského náměstí, na sídlišti Žitenická, na městském hřbitově nebo v třešňovce a jejím těsném sousedství. Obnovy se dočká i stromořadí ve Filipovské a Tyršově ulici a zeleň v Jeníkovské ulici.

"Největší zásah bude v parku Na Valech, kde předpokládáme, že současně zrekonstruujeme chodníky," uvedl Strnad. Tyto opravy ale bude město financovat z vlastních zdrojů.

Podobné práce v takovém rozsahu se v Čáslavi podle starosty ještě neprováděly a vedení radnice je připraveno na to, že se části veřejnosti nemusejí líbit. "Jsem si jistý tím, že až ty práce začnou, tak kolem toho bude řev, ale to se prostě nedá nic dělat, je to potřeba," uvedl Strnad. Zdůraznil, že cílem není vykácet stromy, ale obnovit a oživit zanedbaná místa a zeleň celkově zlepšit.

Radnice podle něj o obnově zeleně veřejnost dostatečně informovala. Uspořádala prezentaci na jednání městského zastupitelstva a k projektu zveřejňovala také články v městských novinách.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist