https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-centru-prahy-pres-leto-otevrela-verejna-mestska-zahradka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V centru Prahy přes léto otevřela veřejná městská zahrádka

11.7.2014 00:12 | PRAHA (Ekolist.cz)
V prostoru zahrady se budou v průběhu celého léta konat snídaňové pikniky a workshopy zaměřené na pěstování a kompostování ve městě
V prostoru zahrady se budou v průběhu celého léta konat snídaňové pikniky a workshopy zaměřené na pěstování a kompostování ve městě
Foto | Zdeňka Vítková / Ekolist.cz
V Praze na Pankráci před obchodním centrem Arkády minulý týden vyrostla malá městská jedlá zahrada. Ve spolupráci s centrem ji připravila společnost KOKOZA propagující kompostování a pěstování ve městech. Pro veřejnosti by měl být prostor určený k odpočinku a inspiraci otevřen až do září.
 

„Máme radost, že se nám podařilo zahradu na Pankráci realizovat, protože je to cesta, jak lidem naše témata přiblížit velmi příjemnou formou. Chceme, aby si lidé z okolí zahradu oblíbili a užívali ji k trávení svého volného času. Pak si třeba založí svojí vlastní komunitní zahradu někde poblíž,“ říká k projektu Lucie Matoušková Lankašová z Kokozy.

V prostoru zahrady se budou v průběhu celého léta konat snídaňové pikniky a workshopy zaměřené na pěstování a kompostování ve městě, ze kterých si účastníci odnesou jak nové zkušenosti, tak i svůj vlastní výtvor.

Koho zahradničení a kompostování zaujme natolik, že si bude chtít pořídit svůj vlastní záhonek, může zamířit do nově otevřené komunitní zahrady ve Vidímově ulici na pražském Opatově, lákají její zakladatelé taktéž z KOKOZY.

V hlavním městě funguje komunitních zahrad už několik. Jejich přehled a kontakty na další městské zahradníky nejen v Praze lze najít na mapě dostupné na webových stránkách KOKOZY.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LD

Libor Dostálek

25.2.2021 17:34
To je skvělý nápad. Alespoň mají lidé možnost si něco vypěstovat. My bydlíme a vesnici, takže máme vlastní zahradu a zahrádku :-) . Práce na zahradě mě baví a uklidňuje. Mám radost ze všeho, co s manželkou vypěstujeme :-) . Než jsme začali zahradu budovat, tak jsme si museli koupit různé nářadí pro zahradu z https://www.naradinazahradu.cz/ . Žádné jsme totiž neměli a bez něj to nejde :-) .
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist