https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-centru-severonemeckeho-mesta-zranili-divocaci-ctyri-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V centru severoněmeckého města zranili divočáci čtyři lidi

23.10.2017 14:21 | PRAHA (ČTK)
Čtyři zraněné si v pátek vyžádaly útoky dvou divokých prasat, která pronikla do centra města Heide na severu Německa. Ilustrašní snímek.
Čtyři zraněné si v pátek vyžádaly útoky dvou divokých prasat, která pronikla do centra města Heide na severu Německa. Ilustrašní snímek.
Čtyři zraněné si v pátek vyžádaly útoky dvou divokých prasat, která pronikla do centra města Heide na severu Německa. Jeden z kanců dokonce vnikl i do místní banky a do obchodu s brýlemi, informovala agentura DPA. Jedno zvíře ve městě zastřelil místní myslivec, druhé uteklo.
 

Obyvatele města s 25.000 obyvateli v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko dvojice divokých prasat v centru překvapila dnes ráno. Policie obyvatele Heide okamžitě varovala, aby se vyhnuli centru. Ty, kteří se v něm nacházeli, vyzvala, aby nevycházeli na ulici.

Jedno zvíře během úprku městem proniklo dokonce do banky v centru a na nohou zde zranilo jejího ředitele. Krátce předtím vběhlo i do jedné z místních optik a napáchalo značné materiální škody. Lehká až středně těžká zranění utrpěli čtyři lidé. Jednomu z nich kanec ukousnul část prstu.

Divočáci se podle policie do města dostali zřejmě poté, co je stroje při sklizni vyhnaly z kukuřičného pole.

Sedmdesátikilového kance, který řádil v bance, zastřelil jeden z místních myslivců. Další zvíře později z města samo uteklo.

"Nikdy jsem si nemyslel, že u nás někdy bude hrozit takové nebezpečí," komentoval útok prasat starosta Heide Ulf Stecher.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist