https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-chramu-v-thajsku-se-nasly-mrtvoly-40-tygrich-mladat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V chrámu v Thajsku se našly mrtvoly 40 tygřích mláďat

1.6.2016 13:17 | BANGKOK (ČTK)
Thajsko je dlouhodobě považováno za centrum ilegálního obchodu s živočichy a rostlinami
Thajsko je dlouhodobě považováno za centrum ilegálního obchodu s živočichy a rostlinami
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Mrtvoly asi 40 tygřích mláďat našly thajské úřady v buddhistickém chrámu, který leží západně od thajské metropole Bangkoku. Chrám se díky chovu tygrů stal turistickou atrakcí, je ale podezřelý z nelegálního obchodu se zvířaty či produkty, které z nich pocházejí. Úřady se rovněž rozhodly desítky živých tygrů chrámu odebrat. Uspávají je a odvážejí, napsala agentura Reuters.
 

Chrám v provincii Kánťanaburí choval 137 tygrů. Areál hojně navštěvovali turisté, kteří si v poslední době rádi pořizovali selfie s tygřími mláďaty krmenými z lahví s mlékem.

Od pondělí bylo z chrámu převezeno na jiná místa 52 živých tygrů, 85 teprve na převoz čeká. Akce byla podniknuta v reakci na mezinárodní tlak poté, co se objevila podezření ohledně týrání zvířat a nelegálního obchodu. V některých asijských zemích, například v Číně, se stále udržuje pověra, že tygří ingredience, zejména prášek z jejich kostí, mají afrodiziakální účinky.

V chrámu úřady rovněž našly 40 mrtvých tygřích mláďat, jejichž těla byla uložena v mrazáku. "Musela mít pro ně nějakou hodnotu, když se je chrám rozhodl uchovávat," uvedl zástupce generálního ředitele thajského oddělení pro národní parky. Úřady dnes mrtvá těla tygrů ukázaly médiím.


Přečtěte si článek Thajsko odebírá desítky tygrů buddhistickému chrámu


Mezi zvířecími mrtvolami v chrámu bylo i tělo chráněného binturonga, což je velká stromová cibetka s dlouhým chápavým ocasem, která žije v korunách stromů deštných pralesů jihovýchodní Asie.

Mniši z chrámu na obvinění a nálezy zvířecích mrtvol zatím nereagovali.

Thajsko je dlouhodobě považováno za centrum ilegálního obchodu s živočichy a rostlinami, včetně slonoviny. Na místních tržištích lze často nalézt exotické ptáky, savce a plazy, z nichž mnozí patří mezi ohrožené druhy, uvedla agentura Reuters.

Mezinárodní organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty) v úterý uvedla, že chrám byl "peklem pro zvířata", a vyzvala turisty, aby přestali navštěvovat zvířecí atrakce ve vlasti i v zahraničí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist