https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-dejvicich-se-dnes-muzete-podivat-se-do-budoucnosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Dejvicích se dnes můžete podívat na auta budoucnosti - elektromobily

23.9.2010 11:58 | PRAHA (Ekolist.cz)
Elektromobil EHR 10 vyvinutý týmem ze Západočeské univerzitzy v Plzni se na výstavě těšil velké pozornosti.
Elektromobil EHR 10 vyvinutý týmem ze Západočeské univerzitzy v Plzni se na výstavě těšil velké pozornosti.
Foto | Martin Singr / Ekolist.cz
Během dnešního dne probíhá před Národní technickou knihovnou v pražských Dejvicích výstava prototypů elektromobilů. Akce je součástí soutěže, ve které se o první cenu v hodnotě milion korun uchází deset převážně univerzitních týmů.
 

Výstava je součástí Dne elektromobility v Praze a pořádá ji občanské sdružení Future Age. K vidění jsou modely od lidového vozidla, jehož konstruktéři ještě dopoledne pracovali na úpravách řízení, až po sportovní vůz Electric Hot Rod 10, který svým designem i výkonností uspokojí i ty nejnáročnější zájemce.

"Těším se, že za pět, za deset let budou po Praze jezdit ne prototypy, ale sériově vyráběné elektromobily. Možná i takové, které dnes vidíme před Národní technickou knihovou," uvedl pražský primátor Pavel Bém. Elektromobily jsou podle odborníků považovány za budoucnost automobilové dopravy. Zájemci si elektromobily mohou prohlédnout až do 19 hodin. Kromě elektromobilů je zde k vidění i projekt vozu na solární pohon od ČVUT.


reklama

 
Martin Singr

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist