https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-indii-uhynul-jeden-z-nejstarsich-slonu-na-svete
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jeden z nejstarších slonů na světě uhynul

7.2.2017 12:00 (ČTK)
Sloni obvykle ve věku 60 až 65 let přijdou o poslední pár stoliček, které jim slouží k mělnění potravy. Ve volné přírodě tak hynou hlady.
Sloni obvykle ve věku 60 až 65 let přijdou o poslední pár stoliček, které jim slouží k mělnění potravy. Ve volné přírodě tak hynou hlady.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Pavel Vlček / Zoo Ostrava
V Indii uhynul jeden z nejstarších žijících slonů na světě. Slonice Indíra, které bylo odhadem 85 až 90 let, žila ve sloním táboře ve státě Karnátaka na jihu země. Podle ošetřovatelů se v posledních týdnech necítila dobře a přestala přijímat potravu, informoval zpravodajský server BBC. Sloni se obvykle dožívají asi 70 let.
 

Podle záznamů žil nejstarší slon v zajetí v tchajwanské Tchaj-peji. Uhynul v roce 2003 v odhadovaném věku 86 let. V Indii žije další sloní rekordman ve státě Kérala, jehož věk je odhadem zhruba stejný, tedy kolem 86 let.

Sloni obvykle ve věku 60 až 65 let přijdou o poslední pár stoliček, které jim slouží k mělnění potravy. Ve volné přírodě tak hynou hlady. V zoo, kde je ošetřovatelé mohou převést na kašovitou stravu, mohou přežít i bezzubí. Indíra byla na měkké stravě téměř dvě desetiletí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
dk spr
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist