https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kralovehradeckem-kraji-tridi-odpad-opet-nejlepe-mala-upa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Královéhradeckém kraji třídí odpad opět nejlépe Malá Úpa

21.5.2016 16:47 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Odpady v Královéhradeckém kraji nejlépe sbírá a třídí krkonošská Malá Úpa. Obec, která má asi 150 obyvatel, zvítězila v desátém ročníku krajské soutěže Čistá obec 2015 a obhájila prvenství z let 2014 a 2013. Malá Úpa zvítězila i v kategorii obcí do 300 obyvatel. Mezi obcemi a městy do 2000 obyvatel získala první místo Pec pod Sněžkou, v kategorii měst nad 2000 obyvatel vyhrála Solnice na Rychnovsku. ČTK o tom dnes informovala obalová společnost Eko-Kom, která je organizátorem soutěže.
 

"Pracujeme na úpravě sběrného místa, zavedení polopodzemních kontejnerů a sběrných domečků. Snažíme se o osvětu třídění odpadu, přidali jsme do obce jedno sběrné hnízdo a snížili jsme poplatky za sběr tříděného odpadu podnikatelům," uvedl starosta Malé Úpy Karel Engliš.

Soutěže, v níž se hodnotí výtěžnost a efektivita sběru jednotlivých odpadů, se v kraji zúčastnilo 428 obcí a měst. Kritérii hodnocení jsou i sběr nebezpečných odpadů, bioodpadů a zapojení do systémů zpětného odběru vysloužilých elektrospotřebičů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist