https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-krkonosich-se-pripravuji-na-zimu-schovat-se-musi-i-drevene-cedule
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Krkonoších se připravují na zimu. Schovat se musí i dřevěné cedule

25.10.2014 05:38 | PRAHA (Ekolist.cz)
Na dřevěných tabulích nacházejí návštěvníci panoramatické pohledové mapy, informace o přírodě Krkonoš i vědomostní hry pro děti
Na dřevěných tabulích nacházejí návštěvníci panoramatické pohledové mapy, informace o přírodě Krkonoš i vědomostní hry pro děti
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Kamila Antošová / KRNAP
Konec letní turistické sezony a blížící se zima znamená v Krkonošském národním párku čas úklidu. Strážci musí v krátkém čase z terénu odmontovat všechno dřevěné terénní vybavení, které by sníh mohl poničit. Celkem musejí odstranit na 860 kusů dřevěných piktogramů, panoramatických a informačních panelů a herních prvků.
 

„V Krkonošském národním parku dlouhodobě prosazujeme turistickou infrastrukturu ze dřeva. Tedy z materiálu, který je ekologický, relativně levný a obnovitelný,“ vysvětluje ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka. „Životnost dřevěného vybavení je pět let, pravidelnou údržbou dokážeme tuto životnost prodloužit a naopak, pokud bychom dřevěné panely nechali napospas drsnému klimatu, které na horách vládne, tak by nevydržely ani těch pět let,“ dodává.

Na dřevěných tabulích nacházejí návštěvníci panoramatické pohledové mapy, informace o přírodě Krkonoš i vědomostní hry pro děti.

Celkově se strážci starají o 3 638 kusů terénního vybavení. Do něj jsou zahrnuty i smaltované hraniční tabule a označení zón KRNAP. Do zlepšování a oprav tohoto značení investuje Správa KRNAP každoročně částku okolo jednoho milionu korun.


reklama

 
Další informace |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist