https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-mexickem-meste-chihuahua-zavedli-ekopolicii
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V mexickém městě Chihuahua zavedli ekopolicii

12.5.2011 01:21 | PRAHA/CHIHUAHUA (Ecomonitor)
Město Chihuahua v Mexiku.
Město Chihuahua v Mexiku.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Basscabass / Wikimedia Commons
Pokud lidé sami od sebe nemají respekt k přírodě a znečišťují životní prostředí, je nutné s tím něco dělat. Vcelku běžné jsou pokuty a poplatky podle hesla „kdo znečišťuje, zaplatí“. V Mexiku šli ještě dál a vytvořili ekologickou policejní hlídku, která dohlíží na životní prostředí, informuje server Ecologiaverde.com.
 

Ekologická patrola městské policie začala fungovat v hlavním městě stejnojmenného státu Chihuahua. Tvoří ji více než čtyřicítka strážníků, jejichž hlavní činností je zajistit čistotu města. Cílem ekopolicie je zjišťovat, zda-li je chování občanů v souladu s životním prostředím. Zasahovat by měla v případech, kdy občané budou vyhazovat odpad či suť v zakázaných oblastech, jako jsou například veřejné parky, vodní nádrže nebo jiné ekologické rezervace.

Čtyři desítky strážníků ekologické hlídky v Chihuahua mají hodnost ekologického inspektora a oprávnění zadržet na několik hodin osoby poškozující životní prostředí. Také mohou napomenout občany, kteří neuklízí své zahrady či dvory. Původní heslo je tak rozšířeno na „kdo znečišťuje, zaplatí, kdo znečišťuje hodně, bude zatčen“.

Podle zprávy Davida Sanze „Chihuahua estrena una Patrulla Ecológica“ zveřejněné na serveru Ecologiaverde.com dne 4. dubna 2011.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist