https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-mlade-boleslavi-buduji-dalsi-podzemni-kontejnery-na-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Mladé Boleslavi budují další podzemní kontejnery na odpad

27.7.2016 08:02 | M. BOLESLAV (ČTK)
Zapouštění podzemního kontejneru v Zalužanské ulici.
Zapouštění podzemního kontejneru v Zalužanské ulici.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Mladé Boleslavi přibývají podzemní kontejnery na směsný i tříděný odpad, tentokrát u Zaluženské ulice. Město plánuje další dvě stanoviště kontejnerů, a to u Smetanovy ulice v blízkosti třídy T. G. Masaryka a připravuje se také projekt na stanoviště na severním sídlišti za Triem. Na webových stránkách města o tom informoval mluvčí mladoboleslavské radnice Pavel Šubrt.
 

Celkem tak bude ve městě už deset zařízení, která nahrazují klasické kontejnery na odpadky. Mladá Boleslav s počtem podzemních kontejnerů patří mezi nejaktivnější města v ČR. Do kontejnerových stanovišť investuje několik milionů ročně.

Instalace kontejnerů u Zaluženské ulice začala dnes ráno, pomocí autojeřábu zde bude celkem umístěno pět kontejnerů, z toho dva na komunální odpad, další na sklo, papír a plast. "Zatímco v minulých letech se investovalo především do severního sídliště, nyní město ve větším záběru cílí i na tuto lokalitu," uvedl mladoboleslavský radní Miloslav Neuman (ODS). Nyní také v ulici probíhá nyní úprava jednoho vnitrobloku a připravuje se venkovní sportovní areál u 5. základní školy.

Město nedávno investovalo do opravy a zateplení fasády této školy, poblíž vznikla nová sportovní hala a parkoviště pro více než 60 aut.

Budování podzemních kontejnerů plánují také další středočeská města, například Kutná Hora, Kladno nebo Kolín. Často na ně chtějí získat evropské dotace.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist