https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-botanicke-zahrade-zacina-vystava-exotickych-orchideji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pražské botanické zahradě začíná výstava exotických orchidejí

1.3.2018 08:00 | PRAHA (ČTK)
Letošní ročník návštěvníky zavede do Thajska, Vietnamu, Malajsie, na ostrovy Filipín a Indonésie. Dozvědí se informace o přírodě i kultuře těchto zemí. Výstavu doplňují i fotografie a dekorační předměty, které botanické zahradě poskytly pražské ambasády pěti zemí jihovýchodní Asie. / Ilustrační foto
Letošní ročník návštěvníky zavede do Thajska, Vietnamu, Malajsie, na ostrovy Filipín a Indonésie. Dozvědí se informace o přírodě i kultuře těchto zemí. Výstavu doplňují i fotografie a dekorační předměty, které botanické zahradě poskytly pražské ambasády pěti zemí jihovýchodní Asie. / Ilustrační foto
Foto | Marta Kolanowska
V pražské botanické zahradě dnes začala výstava orchidejí. Dvanáctý ročník představí rostliny lesů a hor jihovýchodní Asie. Pražská botanická zahrada má ve svých sbírkách celkem zhruba 2200 druhů orchidejí, z toho ve skleníku je k vidění více než 1000 rostlin. Dnes byla výstava slavnostně zahájena za přítomnosti velvyslanců z pěti asijských států. Exotické rostliny budou v tropickém skleníku Fata Morgana k vidění od pátku 2. března do neděle 25. března.

 

Výstava orchidejí patří mezi nejnavštěvovanější akce botanické zahrady. Loni si květy orchidejí prohlédlo 20.250 lidí. "Pro velký zájem veřejnosti i lepší komfort prohlídek skleníku jsme se rozhodli v letošním roce výstavu o týden prodloužit," uvedl pověřený ředitel zahrady Bohumil Černý.

Letošní ročník návštěvníky zavede do Thajska, Vietnamu, Malajsie, na ostrovy Filipín a Indonésie. Dozvědí se informace o přírodě i kultuře těchto zemí. Výstavu doplňují i fotografie a dekorační předměty, které botanické zahradě poskytly pražské ambasády pěti zemí jihovýchodní Asie. Studenti České zahradnické akademie Mělník připravili pro výstavu květinová aranžmá v asijském stylu.

Lidé si ve skleníku mohou prohlédnout vzácné přírodní druhy orchidejí. Mezi nejobdivovanější patří druh Vanda coerulea s neobvykle modrou barvou květů, který roste v severovýchodní Indii, Barmě, horském Thajsku či jižní Číně. Součástí výstavy jsou i méně náročné hybridy, které patří mezi oblíbené pokojové rostliny.

Výstavu doplňuje doprovodný víkendový program. Hned 3. března se lidé dozvědí, jak pěstovat orchideje, další sobota bude věnovaná přednášce o orchidejích, 17. a 24. března pak na návštěvníky čeká ukázka aranžování orchidejí. Každou neděli od 09:00 je možné si prohlédnout výstavu s průvodcem. V zásobním skleníku jsou připravené také rostliny k prodeji. V sortimentu jsou i původní druhy orchidejí, které jsou dovezené z Nizozemska.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist