https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-zoo-se-narodila-samicka-a-samecek-tygra-malajskeho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pražské zoo se narodila samička a sameček tygra malajského

14.10.2017 01:46 | PRAHA (ČTK)
V pražské zoologické zahradě se minulý týden narodila dvě mláďata tygra malajského a podle zjištění chovatelů jsou novými přírůstky samička a sameček.
V pražské zoologické zahradě se minulý týden narodila dvě mláďata tygra malajského a podle zjištění chovatelů jsou novými přírůstky samička a sameček.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Roman Vodička / Zoo Praha
V pražské zoologické zahradě se minulý týden narodila dvě mláďata tygra malajského a podle zjištění chovatelů jsou novými přírůstky samička a sameček. Matkou koťat je jedenáctiletá Banya, která je v pražské zoo od roku 2007. Otcem je o rok mladší samec Johann. Informovala o tom pražský zoo.
 

Pár měl první potomky letos v březnu, ale mláďata uhynula. Mláďata byla podle zoo malá a Banya byla nezkušená prvorodička. Tentokrát je její péče o tygřata příkladná, uvedli pracovníci zoo. Podle nich ale ani u současných mláďat není vyhráno, zejména u menší samičky, jejíž příchod na svět provázely komplikace a která váží zhruba kilogram. Její bratr je o tři čtvrtě kilogramu těžší a podle chovatelů je velmi vitální.

Tygry malajské má pražská zoo od roku 2006, kdy do ní přišla ze zoo v Halle samice Radja. O rok později přišla z Německa i matka nynějších mláďat, samice Banya.

V Evropě v současné době žije 17 dospělých tygrů malajských a mláďata dosud odchovaly jen dvě zoologické zahrady, naposledy před čtyřmi lety. Ve volné přírodě se počet dospělých jedinců tohoto poddruhu odhaduje na 250 až 340.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist