https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-zoo-dvur-kralove-se-narodilo-170-mlade-zirafy-rothschildovy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V zoo Dvůr Králové se narodilo 170. mládě žirafy Rothschildovy

13.7.2016 12:48 | DVŮR KRÁLOVÉ N.L. (ČTK)
Ve dvorské zoo nyní žije 33 žiraf, z toho 20 Rothschildových a 13 síťovaných. Jde o největší stádo žiraf chovaných v zajetí mimo Afriku
Ve dvorské zoo nyní žije 33 žiraf, z toho 20 Rothschildových a 13 síťovaných. Jde o největší stádo žiraf chovaných v zajetí mimo Afriku
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Simona Jiřičková / Zoo Dvůr Králové
V zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku se v pondělí narodil sameček žirafy Rothschildovy. Je to 170. mládě této žirafy narozené ve dvorské zoo v její historii a první žirafí mládě letošního roku. Dvorská zoo patří mezi největší světové chovatele žiraf. Včetně 94 narozených žiraf síťovaných se v zoo zatím narodilo 264 žiraf.
 

Matkou nového přírůstku je desetiletá samice Ella, otcem je samec Tommy, který v Zoo Dvůr Králové již zplodil 36 potomků. "Ella začala rodit v pondělí pět minut před devátou hodinou ráno a přesně o dvě hodiny později byl Logan na světě. Porod proběhl hladce bez jakéhokoli zásahu ošetřovatelů," uvedl zoolog Luděk Čulík. Letos zoo čeká narození ještě jedné žirafy Rothschildovy.

Ve dvorské zoo nyní žije 33 žiraf, z toho 20 Rothschildových a 13 síťovaných. Jde o největší stádo žiraf chovaných v zajetí mimo Afriku.

První žirafy do dvorské zoo přivezl někdejší ředitel Josef Vágner, který od roku 1969 do roku 1972 dovezl 106 žiraf ve třech poddruzích. První mládě žirafy v ZOO Dvůr Králové se narodilo 21. ledna 1972. Byl to sameček žirafy Rothschildovy a dostal jméno Pepík.

Dvorská zoo, kterou vlastní hradecký kraj, je známá především chovem afrických kopytníků. Od roku 1989 je pro návštěvníky také otevřen areál safari.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist